Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

111 bomen naar Zwols kerstbomenasiel gebracht

Zaterdagmiddag zijn in totaal 111 kerstbomen naar het Kerstbomenasiel gebracht. Dit kon op 4 locaties in de stad. Op een braakliggend terrein naast de Groentefabriek en De Herberg (Nijverheidsstraat 1) werden de meeste bomen ingezameld. Hier staat dan nu ook een mooi kerstbomenbos van maar liefst 80 echte dennen.

De meeste mensen brachten hun boom direct aan het begin van de middag ondanks de enorme stortbuien. Sommige bomenbrengers spitten zelf de boom in de grond. Maar ook de initiatiefnemers van de actie hebben zaterdagmiddag heel wat boompjes geplant. Als de eigenaar de boom voor de kerst 2015 weer wou ophalen dan kreeg de boom een label met naam van de inbrenger.

De grond waarop de bomen worden geplant zijn stuk voor stuk stadstuinen. Het terrein aan de Nijverheidsstraat wordt tijdelijk geleend in het kader van de regeling ’tijdelijk grondgebruik’. De gemeente Zwolle kent een  regeling waarbij braakliggende terreinen tijdelijk ‘gratis’ gebruikt mogen worden voor bijvoorbeeld moestuinen, kunstexposities of evenementen.


Video update aanstaande maandag 12 januari online.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button