Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

110 mensen reisden vandaag met de Bowie Express uit Zwolle

Zwolle – David Bowie fan of niet. Vandaag maakten zo’n 110 reizigers een rit in de speciale David Bowie Coupé. En dat betekent koptelefoon op en wegzweven op het geluid van de Bowie hit Let’s Dance. Ondertussen wordt je met je virtual reality bril meegenomen in de bijzondere wereld van Bowie.En dat allemaal tijdens een treinrit van Zwolle naar Groningen.

Ziggy Stardust

Volgens een woordvoerder van de NS was het initiatief een groot succes. Per keer konden dertig mensen plaats nemen in de speciale coupé uitgerust met 30 virtual reality brillen. Goed voor 30 passagiers, maar einde film, was einde zitplaats. Een nieuwe groep wou al weer plaatsnemen voor de bijzondere belevenis. De twee conducteurs, herkenbaar door de Ziggy Stardust bliksemschicht, maakten de experience compleet.

Met de Bowie Express vieren NS en het Groninger Museum de 69e verjaardag van Bowie. Vandaag kwam ook het nieuwste album Blackstar uit van de beroemde popster.

Zaterdag en zondag januari

De rit van vandaag was de eerste. Ook op 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari vertrekt de trein om 11.47 vanuit Zwolle naar Groningen.

 

Bowie Virtual Coupé station Zwolle
Bowie fan bij de Virtual Bowie Coupé station Zwolle
Bowie Virtual Coupé station Zwolle
Ziggy Stardust Bliksemschicht conducteur – Virtual Bowie Coupé station Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button