SportVoetbal

Voorbeschouwing CSV Apeldoorn – Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij CSV Apeldoorn en de Zwollenaren hebben daar wat te repareren na de teleurstellende serie van vóór de winterstop en de daaropvolgende nederlaag bij de hervatting van de competitie.
“Afgelopen zaterdag hebben we onnodig verloren, dus we zullen alles doen om dat recht te zetten,” kondigt Berkum-keeper Dominic van Hoof aan. “We creëren steeds genoeg kansen, maar die bal moet nu eens aan de goede kant over de lijn gaan. Ons spel is nog steeds goed, het wordt tijd dat we weer gaan scoren en dat kán ook.”

Moeizaam op gang

CSV Apeldoorn eindigde vorig jaar op een keurige vierde plaats in de Hoofdklasse B, maar in het huidige seizoen gaat het vooralsnog een stuk moeilijker. De ploeg van trainer Jürgen Schefczyk kwam uiterst moeizaam op gang en liet vooral in de eerste periode veel punten liggen. In de laatste drie duels vóór de winterstop leek het lek eindelijk boven toen er knap werd gewonnen van Excelsior ’31, Genemuiden en Huizen, maar vorige week zakten de Apeldoorners op Urk bij de hervatting van de competitie weer door het ijs. Het werd daar liefst 5-1 voor de thuisclub, die bij rust al met 2-0 leidde. Na de hervatting kwam CSV terug door een penalty, benut door Steven van Es, maar de bezoekers kregen vervolgens een Urker hattrick van Hessel Snoek om de oren. Een extra domper voor CSV was dat topscorer Sander Krijns, dit seizoen al zeven keer succesvol, vlak voor rust met een rode kaart van het veld moest. Door die nederlaag staan de Apeldoorners nu op een 12e plaats en de afstand tot de gevarenzone is akelig klein, zodat CSV de punten hard nodig heeft.

Teleurstellende serie

Datzelfde geldt overigens net zo goed voor Berkum, dat ook met verlies aan de tweede competitiehelft begon maar daarvóór ook al een teleurstellende serie neerzette. Afgelopen zaterdag verloren de Zwollenaren met 1-2 van Ajax, ondanks het feit dat de bezoekers de eindstreep met slechts negen man haalden. Ajax kwam na een kwartier op voorsprong maar binnen een minuut bracht Ruud Wellenberg zijn ploeg weer langszij. Toen Berkum vervolgens de kansen liet liggen, een euvel waaronder de ploeg van trainer Arno Hoekstra al een poos gebukt gaat, scoorde Ajax na ruim een uur de 1-2 en dat wisten de Zwollenaren niet meer om te buigen.
Na een fantastische competitiestart, waarbij CSV Apeldoorn in Zwolle tegen een 5-2 nederlaag opliep, is Berkum door de negatieve spiraal van de laatste tijd naar een achtste plaats in de Hoofdklasse B gezakt. De voorsprong op de achtervolgers slinkt bovendien in alarmerend tempo, zodat de ploeg snakt naar een ommekeer.
De voor beide ploegen belangrijke wedstrijd CSV Apeldoorn-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter René Wijma uit Oosterwolde, die op Sportpark Orderbos om 15.00 uur af zal laten trappen