Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

100-jarige CCC breekt wereldrecord bokspringen

Zwolle – Het 100-jarige Carolus Clusius College uit Zwolle heeft het wereldrecord bokspringen verbroken. Dinsdagochtend deden 1487 CCC-leerlingen, medewerkers en basisschoolleerlingen mee aan de recordpoging. Het eerdere record stond op 1.348 deelnemers. Het bokspringen is één van de activiteiten waarmee deze week het 100-jarig bestaan van de voortgezet onderwijs school wordt gevierd.

Om tien uur begon de dag. Alle leerlingen van de school verzamelden zich naast het sportveld van het gebouw. Nadat het startsein werd gegeven door directeur Jaqueline Drok konden ze beginnen met bokje springen. In vijf minuten moesten de leerlingen zo vaak mogelijk over elkaar heen springen.

Rond half een werd uiteindelijk bekend gemaakt of het record daadwerkelijk echt gehaald was. En dat was zo. De school is ontzettend blij met het behalen van het wereld record en hun plekje in het Guinness Book Of Records.

Naast de recordpoging zijn er deze week nog allerlei andere activiteiten. Zo komt astronaut André Kuipers woensdag langs voor een Collegetour en geeft oud-leerling Jan Terlouw vrijdag een lezing. De week wordt feestelijk afgesloten met een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers.

© Matthijs van Os
© Matthijs van Os
© Matthijs van Os
© Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button