Mooi ZwolleTV ZwolleVoorpagina

►Mooi Zwolle: ‘Wandelroute Agnietenberg’

Mooi Zwolle is het Fiets- en wandelprogramma voor de regio Zwolle. Vandaag nemen we je mee op de  wandelroute Agnietenberg. Van een veerpontje over de Vecht tot het beschermd natuurgebied Buitenlanden Langenholte. We beginnen bij Camping en Restaurant De Agnietenberg en hier zullen we ook weer eindigen.

Hearsterveer

Dit bijzonder mooie veerpondje is één van de twee veren die nog met de hand wordt overgetrokken. Het veer vaart tot 1 oktober en van 10 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds.
Aan de overkant kunt u genieten van een mooi stukje natuur. Ook staat hier het huize Arnichem en een aantal mooie boerderijen.


De Wijde Aa

De Wijde Aa is een prachtige waterplas ten noorden van de Aa-landen. We lopen hier vlak langs zodat u kunt genieten van het mooie uitzicht.


Langenholte en het Langenhof

Langenholte is een prachtig, door water omringd gebied met veel mooie natuur. Ook zit hier het Langenhof, waar onder andere horecagelegenheden en een zorgboerderij zijn.


Buitenlanden Langenholte

Buitenlanden Langenholte is een zeer afwisselend natuurgebied waar vele soorten planten groeien en dieren leven, waaronder verschillende weidevogels en grote groepen ganzen en zwanen. En als u geluk heeft kunt u zelfs otters spotten!


Praktische informatie

  • Start- en eindpunt: Restaurant De Agnietenberg, Haersterveerweg 23, 8034 PJ Zwolle
  • U kunt hier ook parkeren.
  • OV: Vanaf station Zwolle kunt u met Streekbus 40 richting Meppel station, vanaf de Oostzijde van het station perron E. U moet dan uitstappen bij Zwolle, Bergkloosterweg, vervolgens moet nog 15 minuten lopen naar het restaurant. De kosten voor deze reis is € 2,10 enkele reis. (Kosten zijn berekend zonder abonnement)
  • De wandelroute is 3,5 km
  • Horeca: Restaurant De Agnietenberg, Het Langenhof.
  • Toegankelijkheid: Route bevat off-road paden door bos, kan stijl zijn. Niet geschikt voor rolstoel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button