Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

► VIDEO – Dak autotunnel Station Stadshagen is vandaag op de plek gereden

Zwolle – Vrijdagochtend is het dak voor de autotunnel bij station Stadshagen geplaatst. Het gaat om een grote betonnen plaat van 30 bij 10 meter die zo’n 650 ton weegt.

Het dak is met speciale voertuigen centimeter voor centimeter op zijn plek gezet. De betonnen plaat vormt het dak van de tunnel waar straks de treinen van het Kamperlijntje overheen rijden. De voorbereidingen zijn gestart in januari. Naast het spoor aan de Belvédèrelaan in Stadshagen is het dak helemaal in elkaar gezet en is het beton gegoten. Rond 10 juli zal op het spoortraject bij Stadshagen gestart worden met het storten van grind en het aanbrengen van de spoorstaven. Vanaf 28 augustus is het spoor weer in dienst en rijdt de NS weer de dienstregeling. Dan nog wel met de dieseltreinen. Vanaf december gaan de elektrische treinen van vervoersmaatschappij Syntus rijden. Dan gaat ook het station Stadshagen open.

Het Kamperlijntje, het spoortraject tussen Zwolle en Kampen wordt vernieuwd. Zo wordt door ProRail het spoor geëlektrificeerd. Voor de gemeente Zwolle bouwt ProRail een nieuw station en tunnel onder het spoor in Zwolle Stadshagen. Voor de gemeente Kampen wordt het perron in Kampen aangepast en een voorplein aangelegd. Om de werkzaamheden uit de kunnen voeren, is er geen treinverkeer mogelijk vanaf maandag 5 juni tot en met zondag 27 augustus 2017. NS zet bussen in voor de reizigers op dit traject.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button