Voorpagina

VIDEO – Eerste spoedwoningen in Zwolle opgeleverd

Op bedrijventerrein Oosterenk

Zwolle – Woensdag werden de eerste tijdelijke woningen voor spoedzoekers opgeleverd op bedrijventerrein de Oosterenk in Zwolle. Deze week kregen 40 nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe flex-woning. Vanwege de snelle bouw, het tijdelijke karakter en de spoed-doelgroep is het een bijzonder project voor de gemeente Zwolle en woningcorporatie Delta Wonen.

Eén of tweepersoons huishoudens

De woningen zijn bedoeld voor één of tweepersoons huishoudens die met spoed een woning nodig hebben. De flex-woningen hebben een oppervlakte van 38 m2 en zijn volledig geprefabriceerd. Vooraf zijn ze in de fabriek voorzien van keuken, douche en toilet. Ook is er een door DeltaWonen dagelijks bemande buurtkamer in het complex. Bewoners kunnen hier terecht voor vragen maar ook voor de sociale contacten.

3 maanden bouw

Eind oktober is gestart met het project Iets meer dan 3 maanden later zijn de 40 prefab containers helemaal netjes afgewerkt en konden de woningen worden opgeleverd.

Tussenstap in wooncarrière

De woningen zijn bedoeld voor mensen die een tussenstap maken in hun wooncarrière. De nieuwe bewoners behouden dan ook gewoon de inschrijfduur bij de Woningzoeker. Gedurende de tijd dat ze in de flex-woning wonen wordt samen met Delta Wonen verder gezocht naar een definitieve woning. Het blijkt een geliefd project. Meer dan 400 mensen hadden zich aangemeld.

10 jaar

De woningen op de Oosterenk blijven maximaal 10 jaar staan. Ook in de Kamperpoort en aan de Scholtensteeg achter Stadshagen zijn plannen voor zogenaamde flex-woningen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button