Tuinland Zwolle
Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

VIAA schoolgebouw wordt voor 8 miljoen euro verbouwd

Zwolle – Deze week is gestart met de verbouwing van de Gereformeerde Hogeschool Viaa aan de rand van Park de Wezenlanden. Het gebouw, dat dateert uit de jaren zestig, wordt met name aan de buitenkant onderhanden genomen om het energiezuiniger en opener te maken.

Zo krijgt het een heel ander front en uitstraling: een lichte gevel met veel glas. Daarnaast wordt het gebouw duurzamer. Met een warmte-koude-opslag en de vernieuwde gevel gaat het gebouw van energielabel G naar energielabel A.Energiefonds Overijssel draagt met een gesubsidieerde lening bij aan het duurzamer maken van de school.

Bas-jan Blom, directeur van het fonds

Energiefonds Overijssel stimuleert het gebruik van duurzame energie in de provincie. De energieverbetering die Hogeschool Viaa met de verbouwing realiseert is bijzonder groot. Energiefonds Overijssel draagt daarom graag bij aan dit project

De Manager facilitaire organisatie  van VIAA, Bert-Jan Jonker, is blij met de verbouwing. “Met het vernieuwde gebouw openen we een venster naar de samenleving. Als Hogeschool Viaa zijn we gespecialiseerd in het werken met mensen. Wij leiden studenten op die als leerkracht, hulpverlener, pastoraal werker of verpleegkundige van betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp voor de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren, opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgt. Ik ben erg te spreken over het definitieve ontwerp en zie uit naar het moment dat we het vernieuwde gebouw in gebruik kunnen nemen”, aldus Jonker.
Overigens blijft de hogeschool ook tijdens de verbouwing gewoon open voor alle medewerkers en studenten, met uitzondering van de vakanties. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, te beginnen bij de vierde verdieping en eindigend met de begane grond. Jonker:“Het zal soms wat geduld vragen van onze studenten en medewerkers. Om de overlast tijdens bijvoorbeeld tentamens te beperken, zorgen we voor een uitwijkmogelijkheid.” Als uitwijklocaties voor de studenten zullen het Dominicanenklosster en andere scholen worden gebruikt. Voor de kantoren wordt gedurende de bouw uitgeweken naar het naastgelegen kantoorgebouw Weezenlandenstaete.

De verbouwing kost in totaal 8 miljoen euro. Over een jaar moet de verbouwing afgerond zijn.

 

 

Tags
Meer bekijken
Febo Zwolle - De lekkerste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close