Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeravond ontmoetingen Thomas a Kempis

16 juni 2018 - 30 juni 2018

Zwolle – De Thomas a Kempis Stichting heeft drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema ‘Moderne Devotie en armoede’.

De avonden vinden plaats op zaterdag 16 juni, 23 juni en 30 juni. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg. In de zomer wordt deze plek ook wel de groene kathedraal genoemd.

De sprekers zullen vooral ingaan op de vraag hoe een samenleving omgaat, en kan omgaan, met armoede. Armoede zowel in materiële zin als in spirituele zin. Wat zegt Thomas a Kempis zelf in de Navolging van Christus over armoede? Wat kunnen wij leren van de Moderne Devotie m.b.t. armoede? Waarom is onderwijs zo belangrijk voor jongeren die in armoede opgroeien?

Het thema armoede wordt vanuit drie verschillende invalshoeken belicht. Op 16 juni komt kunstenaar Henk Heideveld aan het woord over spirituele armoede. Muzikaal wordt deze avond begeleid door Jeroen van Dijk en Hobert Rinsma op Cello. De tweede avond op 23 juni komt Wim van Ree. Hij is diaconaal consulent van de Protestantse Gemeente, en zal vooral de materiële armoede belichten. Muzikale begeleiding door Maaike Gerritsen met viool, en Sofie van Boheemen met alt viool. Op de 3e avond van de zomeravond ontmoetingen komt Joop van Ommen. Joop is de ‘Godfather’ van de Zwolse dak- en thuislozen. Hij zal vooral vanuit zijn eigen ervaringen de situatie en ontwikkelingen van de laatste jaren schetsen. Begeleiding is er door ‘Dominicus’, o.l.v. Rene van Breukelen.

Gegevens

Begin:
16 juni 2018
Einde:
30 juni 2018
Evenement Categorie:
Back to top button