Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelfestival Bewegen om stil te staan

23 juni 2018-10:00 - 16:00

€10,00

Zwolle – De een trekt de deur achter zich dicht en gaat een blokje om in de avondzon. De ander banjert met een groepje door de bossen. Een volgende strikt haar schoenen en loopt naar Santiago in Spanje. Wandelen doet goed. In beweging wordt het van binnen stiller. Met de wind door je haren komt er ruimte in je hoofd. Hijgend een berg opklimmend, kom je juist op adem. Het ritme van je stappen ordent je gedachten.

Een festival om je te laten inspireren en informeren over al die vrolijke, diepzinnige, stille, creatieve manieren van wandelen. Met lezingen, voorstellingen, workshops, wandelingen en een informatiemarkt in de inspirerende omgeving van het Dominicanenklooster.

Wil je weten wat er die dag allemaal te doen is? Kijk dan hier in het programma. Van te voren inschrijven voor een activiteit is niet nodig. Je kunt op de dag zelf een keuze maken.

Je ticket geeft je toegang tot alle activiteiten van het festival. Voor 10 euro kun je online een ticket kopen.

Lunchen kun je in het klooster. In de ‘Kleine Refter’ staat een heerlijk en gevarieerd lunchbuffet klaar, waar je voor 8 euro kunt aanschuiven. De lunch kun je ter plekke betalen.

Lezingen en verhalen

Pelgrims gaan oude en op nieuwe wegen. Aat van der Harst wandelde van huis naar Santiago de Compostella. Samen met zangeres Marianne van de Post maakte hij een verhaal van zijn tocht. Ook Joke Litjens, voormalig mediapastor bij de KRO, wandelt in een land met eeuwenlange pelgrimsstromen. Zij begeleidt meditatieve wandelreizen in Israël. Zij vertelt hoe het oude land en de oude verhalen je kunnen raken in je leven van nu. Dichterbij huis worden er nieuwe paden ontwikkeld. Zo ontwierp Wilco Kruijswijk, eigenaar van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier, rond Amersfoort het Gelukkigerwijspad. Hij kwam tot een vijftal kernwaarden van de pelgrim, die zich gaandeweg laten kennen. En rond Nijmegen kan je de Walk of Wisdom lopen. Manje Bente vertelt over de ontwikkeling van dit pad waarop je, los van religie, pelgrimsrituelen en -symbolen tegenkomt. En, zeg eens eerlijk, word je er nu beter of gelukkiger van? Van lopen? Ineke Albers, theoloog en neuroloog, kan het weten. Zij geeft de pelgrim gelijk, met de nodige wetenschappelijke nuance. En wie zin heeft om het eens helemaal anders te doen, gaat trekken met een ezel. Zoals Margo Huggers.

Wandelingen

Vanuit het klooster starten er meerdere wandelingen. Je kunt met Diana den Blanken en Jettie van den Houdt een filosofische wandeling maken. Proef aan het pelgrimeren met Aat van der Harst. Margo Huggers heeft Rosemunde en Ravel klaarstaan, om je te laten ervaren hoe dat nu eigenlijk gaat, lopen met een ezel. Je kunt de stad in met Bram Schuilenga, die van het nieuwe naar het oude Dominicanenklooster loopt en weer terug. Mink de Vries introduceert je op de weg van de Moderne Devotie, een beweging van innerlijkheid. Maar je kunt ook alle verbanden loslaten en helemaal vertrouwen op je je intuïtie. Ga dan ‘struinen’, onder begeleiding van Annemarie Stallinga.

Workshops

Wandelen zonder weg te gaan kan ook. Je kunt in de bloemrijke en stille binnentuin labyrint-lopen met Berthilde van de Loosdrecht. Vertelvrouwe Frédérique te Dorsthorst neemt je mee langs oude, archetypische, beelden in reisverhalen, en opent de weg naar je eigen verhaal. Jolanda Mulder laat je al lopend en zingend je eigen lied ontdekken.

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button