Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijk Protest Luchtvaartgroei

23 juni 2018-13:00 - 17:00

Zwolle – Op 23 juni gaan mensen in vijf verschillende steden tegelijk de straat op als protest tegen luchtvaartgroei. Bij het protest roepen ze overheid op om de alsmaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven.

Rond 13:00 wordt er verzameld in Zwolle. Eerst is er een openingsspeech namens de organisatie. Daarna wordt er gezamenlijk op een creatieve manier een rood sein afgegeven aan Schiphol dat zelf vanuit het vliegtuig te zien is. Vervolgens is er een podium aan sprekers van zowel links als rechts en zowel bewoners als de groene partijen.

Waarom?

Steeds meer Nederlanders vinden dat ze niet langer hun ogen en oren kunnen sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart en maken zich zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart.

Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst.

Doel

Het doel van het protest is om de groei van de luchtvaart te stoppen. De deelnemers roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven en te stoppen met de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart t.o.v. de trein en bus. Ook willen ze dat de overheid belasting heft op vliegtickets en kerosine.

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Back to top button