De vuurwerkbaron

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

In contact komen met elkaar bij het Onderwijscafé

6 maart-18:30 - 21:00

Zwolle – Op dinsdag 6 maart organiseert het Centre for Sports & Education het Onderwijscafé voor al het Zwolse onderwijspersoneel aan de Boerendanserdijk 2a (gebouw CSE, naast PEC Zwolle).
Inge de Wolf (coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht) zal de aftrap van het Onderwijscafé leiden en zal het hebben over de groeiende kansenongelijkheid en de motivatie van Nederlandse leerlingen. Het is de bedoeling om met alle collega’s uit het Zwolse onderwijs te discussiëren en van elkaar te leren.

Programma

18.30 – 19.00 uur: Inloop koffie/thee
19.00 – 19.45 uur: Presentatie groeiende kansenongelijkheid & motivatie Nederlandse leerlingen (door Inge de Wolf)
19.45 – 20.15 uur: Lagerhuis met als Jury Inge de Wolf
20:15 – 21:00 uur: Hapje en drankje

Wanneer: dinsdag 6 maart
Waar: het Centre for Sports & Education
Voor wie: docenten en andere belangstellenden

Graag opgeven voor 24 februari via info@cse-zwolle.nl.

Onderwerpen tijdens het Onderwijscafé

De wijze waarop de onderwijsloopbaan verloopt hangt sterk samen met het opleidingsniveau en inkomen van ouders en dit terwijl het onderwijs de dure plicht heeft om alle kinderen gelijke kansen te bieden.

Nergens ter wereld zijn scholieren zo ongedisciplineerd en ongemotiveerd als in Nederland. Er wordt gesuggereerd dat ‘het motivatiegebrek’ van veel Nederlandse leerlingen voortvloeit uit een gemis aan uitdagingen. We houden te weinig rekening met verschillen tussen leerlingen.

Over Inge de Wolf

Inge is coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Ze is verantwoordelijk voor de ´Staat van het Onderwijs´ en een van de oprichters van de Academische Werkplaats Onderwijs.

Centre for Sports & Education

Op het Centre for Sports & Education haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, in de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, sport specifieke trainingen en sport ondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten word je van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE uniek in Nederland.

Flyer opening Onderwijscafé

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
18:30 - 21:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Centre for Sports & Education Zwolle
Boerendanserdijk 2a
Zwolle, Overijssel 8024 AH Nederland
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Close