112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Arrestatieteam haalt twee personen uit trein vanwege verdachte situatie

Zwolle – Zondagmiddag rond twee uur is er een trein stilgezet aan de oostzijde van het station in Zwolle in verband met een verdachte situatie. Ter hoogte van het Rijksgebouwencomplex zijn vervolgens alle passagiers één voor één uit de trein gehaald door een arrestatieteam van de politie. Twee verdachten werden aangehouden en zijn meegenomen door de politie.

De door de politie ontruimde trein aan de oostzijde van het station

Het gaat om een Vechtdallijn trein van Arriva die kwam vanuit Emmen. Toen de trein de oostzijde van het station naderde is deze stilgezet ter hoogte van de kringloopwinkel aan de Deventerstraatweg. De passagiers van de trein werden door het zwaar bewapende arrestatieteam één voor één uit de trein gehaald en werden met de handen omhoog naar een ander gedeelte van het spooremplacement overgebracht. Uiteindelijk werden twee verdachten aangehouden.

De trein is vervolgens door de politie doorzocht op verdachte pakketjes. Hierbij werden politiehonden ingezet. Wat de melding precies inhield, is nog onbekend.

Het gedeelte van het station Zwolle, tegenover de Oosterlaan, werd afgesloten. Op de perrons waren agenten met kogelwerende vesten te zien. Medewerkers van NS Service en Veiligheid en politiemensen leidden alle reizigers van het station af. Ook mocht niemand meer te perron betreden.

In de omgeving van station Zwolle was veel politie aanwezig, waaronder meerdere politieauto’s en eenheden in burger. Ook zou op de snelweg veel politie zijn gesignaleerd.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button